Hlavní obsah

V Pardubicích poprvé vystoupí světoznámá klarinetistka Sharon Kamová

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

V Pardubicích poprvé vystoupí světoznámá klarinetistka Sharon Kamová. Její koncerty s komorní filharmonií jsou naplánované na pondělí 8. listopadu a středu 10. listopadu.

Článek

Kamová je jednou z nejžádanějších klarinetistek současnosti, více než 20 let patří ke špičce v oboru. Její hostování je jednou z hlavních událostí pardubické hudební sezony. ČTK to řekla Andrea Žeravírková z filharmonie.

Kamová debutovala ve svých šestnácti letech s Izraelskou filharmonií pod taktovkou Zubina Mehty. Orientuje se stejně v klasickém repertoáru jako v soudobé hudbě a jazzu. Pro pardubické koncerty si interpretka vybrala dvě technicky náročné skladby.

„Tou první je Téma s variacemi francouzského novodobého autora Jeana Françaixe. Druhou ukázkou, speciálně nastudovanou pro příležitost koncertu v Pardubicích, bude skladba českého skladatele Ondřeje Kukala Clarinettino opus 11,“ řekla Žeravíková.

Pod vedením francouzského dirigenta Martina Lebela zazní také Ravelova Pavana za Mrtvou infantku a Sinfonietta pro orchestr Francise Poulanca. Koncerty začínají v 19:00 v Sukově síni. Návštěva koncertu je možná v případě dodržení epidemických opatření, což je ochrana dýchacích cest a prokázání bezinfekčnosti, diváci musí být očkovací, nebo testovaní, případně se prokážou dokladem o prodělání covidu-19.

Reklama

Související témata:
Sharon Kam

Doporučované