Hlavní obsah

V Pardubicích postaví u Chrudimky víc než tisíc bytů

Foto: BlackBird Real Estate

Takto má nová čtvrť vypadat.

Reklama

Více než tisíc bytů vznikne v příštích deseti letech v Pardubicích mezi ulicí S. K. Neumanna a řekou Chrudimkou.

Článek

Postaví je společnost BlackBird Real Estate, územní studii schválili pardubičtí radní. Developer nyní může zahájit proces povolování stavby a začít s přípravou výstavby první etapy.

Stovky nových bytů vyrostou na území blízko přírodního parku Červeňák, na pozemcích brownfieldu na pozemku o výměře 250 tisíc metrů čtverečních, kde byla do roku 1994 základna železničního vojska. Je tam stále množství vojenských staveb.

Územní studie, jejímž zadavatelem bylo město Pardubice, počítá celkem se 73 tisíci metry čtverečními zeleně, 22 tisíc metrů čtverečních bude vyčleněno na zařízení pro sport a rekreaci. Zároveň developer plánuje v územní studii nebytové prostory pro občanskou vybavenost v rozsahu až 70 tisíc metrů čtverečních.

„Právě to radní při diskusi nejvíce zajímalo. Ubezpečil jsem je, že projekt je díky etapizaci velmi variabilní a v průběhu realizace můžeme s konkrétními částmi využitými pro občanskou vybavenost reagovat na budoucí demografický vývoj,“ řekl Jan Kotaška, generální ředitel BlackBird Real Estate.

„Pro nás je klíčové, že projekt od radních dostal zelenou a můžeme činit další kroky k jeho realizaci. Po získání všech potřebných povolení bychom rádi v druhé polovině příštího roku zahájili výstavbu první etapy projektu v jeho západní části u třídy S. K. Neumanna,“ dodal Kotaška.

BlackBird Real Estate je nový podnikatelský subjekt působící na trhu realit. Stoprocentním vlastníkem společnosti je společnost JT Capital Jiřího Trávníčka.

Reklama

Doporučované