Hlavní obsah

V parku Na Špici v Pardubicích bude nové workoutové hřiště

Foto: Pixabay.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V parku Na Špici v Pardubicích městský obvod do konce poloviny roku postaví větší workoutové hřiště. Po venkovních sportovištích je mezi lidmi poptávka. Hřiště bude stát 683 tisíc korun.

Článek

Jedno takové hřiště v parku už je, má tři jednoduché rovné hrazdy s různou výškou pro úchop. Nové hřiště bude větší. Bude mít například svislé žebřiny, vodorovný žebřík, bradla, krátký šikmý žebřík, bradla pro vozíčkáře či tři plyometrické bedny. Na ploše budou grafické znaky pro člunkový běh nebo skok daleký s vyznačenými mírami.

„Polovinu zaplatí obvod, polovinu dá město. Bude postaveno v blízkosti řeky Labe. Hřiště vznikne na základě podnětu sportovců,“ řekla tajemnice městského obvodu I Gabriela Křížková.

„Práce začnou, jakmile to počasí dovolí. Nejzazší termín dokončení je 30. června. Věřím, že stihneme začátek hlavní sezony. Hřiště bude pro úplné benjamínky, vozíčkáře i sportovce a umožní závody ve workoutu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSD).

Park Na Špici prošel revitalizací, dokončená byla v roce 2014. Opravy stály 36 milionů korun, přispěla na ně Evropská unie. Je tam loděnice, dětské hřiště, cesty vhodné pro bruslaře, hřiště na míčové sporty, molo na Labi, dřevěný pavilon s vyhlídkou pro pořádání akcí i půjčovna sportovního náčiní.

V roce 2017 tam radnice poprvé uspořádala akci sportovní park, který se konal v době letní olympiády, následovaly další ročníky, kterých se účastní velké množství lidí. Akce představují místní sportovní kluby, rodiny s dětmi soutěží ve všemožných disciplínách.

Reklama

Doporučované