Hlavní obsah

V participativním rozpočtu Brna získala nejvíc hlasů jezírka

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V participativním rozpočtu města Brna uspělo letos 11 projektů, nejvíce hlasů získala záchrana jezírek v oboře Holedná. Město na uskutečnění projektů, které navrhli obyvatelé, vyčlenilo 33 milionů korun.

Článek

Letos hlasovalo rekordních 20 676 lidí, uvedlo ve zprávě tiskové oddělení města. Občané rozhodovali o 65 projektech.

Letos se uskutečnil čtvrtý ročník participativního rozpočtu, ve kterém lidé posílají návrhy na zlepšení života ve městě. O projektech pak veřejnost hlasuje a ty nejlepší čeká realizace za peníze z rozpočtu.

Hlasování skončilo v noci na dnešek a mělo rekordní účast. Počet 20 676 hlasujících je o 56 procent více než loni. „Především bych chtěl poděkovat všem, kdo se do hlasování zapojili. Sledovat vývoj finálového hlasování bylo skutečně napínavé a pořadí projektů se pořádně promíchalo ještě v posledních hodinách. Rekordní účast je potvrzením rostoucího zájmu a důvěry Brňáků v participativní rozpočet a odměnou celému realizačnímu týmu za usilovnou mnohaletou práci,“ uvedl primátorčin náměstek Tomáš Koláčný (Piráti).

Další podporu získá projekt na vybudování nového tréninkového centra mládeže v areálu bývalého stadionu za Lužánkami, ale také klubovna pro děti v Tuřanech nebo pořízení včelích úlů do Brna. Mezi další úspěšné návrhy patří podpora onkologicky nemocným ženám, sportovně relaxační lesní zóna nebo lesní hřiště pro Lesnou.

Reklama

Související témata:

Doporučované