Hlavní obsah

V pasti času. Hollywoodský trhák přijde v dubnu do českých kin

Do českých kin míří film V pasti času. Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Londýně měl svoji evropskou premiéru film V pasti času. Snímek, který v Hollywoodu zaujal tím, že je vůbec prvním, který režírovala Afroameričanka s rozpočtem větším než 100 milionů dolarů a s takovým etnicky rozmanitým obsazením.

Článek

Klasickou disneyovku v Londýně na slavnostní premiéře představila vizionářská režisérka Ava DuVernay. Ke ztvárnění si vybrala příběh podle nadčasové a stejnojmenné románové předlohy spisovatelky Madeleine L’Engle z roku 1962.

„V našem filmu nepotřebovali žádné známé tváře, protože jsme najali talentované lidi všech druhů a barev a doufáme, že náš příklad se bude následovat. Někteří lidé potřebují jen trochu popostrčit,“ řekla na slavnostní premiéře režisérka filmu.

Film vezme diváky na cestu napříč časoprostorem. Posvítí si na souboj temnoty se světlem a nabídne konečné vítězství lásky. Divák si užije příběh síly, která vychází z naší individuality, a nakonec pochopí, že nejlepší způsob, jak zvítězit nad strachem, je jít za svým vnitřním světlem.

S podobnými slovy před novináře na londýnské premiéře předstoupila také herečka Reese Witherspoon, známá jako Pravá blondýnka. Ve snímku V pasti času si spolu s Oprah Winfrey zahrála jednu z nadpřirozených bytostí, které dívce na cestě za záchranou jejího otce podají pomocnou ruku.

„To, co jsem si z natáčení vzala, je, že jestli chcete ve svém životě něco změnit, musíte to udělat sami. Nemůžete jen sedět a čekat, až zazvoní telefon. To je na tom to skvělé, být vedle Oprah, Avy a ostatních, protože to jsou ženy, které tohle všechno poslední týdny žily. Chceš něco získat, udělej si to sám,“ poznamenala známá herečka Witherspoon.

A na co se v kině můžeme těšit?

Třináctileté Meg se poslední dobou moc nevede. Připadá si nemožná, nehezká, ve škole se jí nedaří, nikam nezapadá. A ke všemu musí poslouchat vlezlé narážky na záhadné zmizení svého táty. Spolu se svým kamarádem se vydá na nebezpečnou cestu napříč prostorem a časem najít svého otce. Při neutuchajícím boji svede bitvu s temnotou, která postupně zahaluje celý vesmír.

Ve filmu hrají Chris Pine, Reese Witherspoon, Gugu Mbatha-Raw, Zach Galifianakis, Michael Peña nebo Oprah Winfrey. Do českých kin se snímek V pasti času vydá 12. dubna letošního roku.

Zajímá vás víc? Podívejte se na reportáž v úvodu článku. Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované