Hlavní obsah

V pátek přijde zásadní opatření, týkat se bude očkování, oznámil Babiš

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

V pátek přijde zásadní opatření, týkat se bude očkování, oznámil Babiš.

Reklama

Nová opatření by se mohla týkat toho, že pro návštěvu některých akcí už nebude stačit test, ale bude nutné mít jen očkování nebo lhůtu po prodělání onemocnění.

Článek

Vláda v demisi se v pátek sejde na mimořádném jednání, kde projedná možné další zpřísnění opatření v boji proti covidu-19. Dnes na tiskové konferenci po podání demise to oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Uvedl, že má jít o „celkem zásadní opatření“.

Nová opatření dnes projednává Rada pro zdravotní rizika.

„Musíme udělat další opatření. Ta budou významná z hlediska toho, aby se lidé skutečně očkovali,“ uvedl Babiš. Nová opatření by se mohla týkat toho, že pro návštěvu některých akcí už nebude stačit test, ale bude nutné mít jen očkování nebo lhůtu po prodělání onemocnění.

Už ve středu to naznačil ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Máme indikace z ministerstva zdravotnictví, že uvažují tímto směrem,“ řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Babiš ohledně navrhovaných opatření nechtěl být konkrétní. „Dnes jsme o tom intenzivně diskutovali, nechci mluvit o tom, co se připravuje nebo nepřipravuje,“ řekl. Dodal, že přizval i tým ministerstva školství. Část opatření by se tak mohla týkat i škol.

Babiš pověřil i ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), aby získal posvěcení od nastupujícího ministra a jeho skupiny. „Aby ho získal k opatřením, která můžeme schválit zítra a která jsou celkem zásadní,“ uvedl.

Reklama

Doporučované