Hlavní obsah

V Písku jako v jednom z mála jihočeských měst uspořádali trhy

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Méně stánků, chudší program a komornější atmosféra. Tak vypadají vánoční trhy v Písku. V porovnání s minulými roky musela kvůli koronaviru podobné akce změnit i jiná jihočeská města.

Článek

„Všechny naše trhy v minulosti byly hlavně místem setkání. Nyní je to trochu jiného rázu. Když to zjednoduším, lidé by měli přijít, nakoupit a zase odejít,“ uvedl za pořadatele píseckých vánočních trhů Jan Němec.

Zatímco v minulých letech nabízela akce šest desítek stánků, letos jich je zhruba polovina. Chybí také doplňkové body programu. „Dělali jsme zde zabíjačku, to letos nejde. A museli jsme také zrušit kulturní část trhů,“ uvedl. Dodal, že návštěvníci si letos mohou koupit především vánoční dekoraci a ozdoby, ale také jiné doplňkové zboží.

V Českých Budějovicích zrušila pořádající agentura adventní trhy na náměstí s předstihem. Radnice také upustila od svého tradičního vánočního programu na nádvoří. „S ohledem na opatření kolem koronaviru to byl logický krok,“ řekla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

V sobotu a v neděli se měl konat vánoční trh také v Táboře. Ale město jej zrušilo už před měsícem. „Jde o akci, kde bývala veliká koncentrace lidí - minimálně 2000 v jednom okamžiku,“ uvedla vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu táborského městského úřadu Radka Šimková.

Muzeum Středního Pootaví rovněž zrušilo adventní trhy, které pořádalo na strakonickém hradě. V Třeboni na Jindřichohradecku dnes adventní trhy uspořádali. Jejich součástí bylo i troubení z věže staré radnice na náměstí.

Reklama

Doporučované