Hlavní obsah

V Poličce se opět uskuteční tradiční festival Martinů fest

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Po roční přestávce způsobené pandemií koronaviru se v Poličce opět uskuteční tradiční festival Martinů fest. Pořadatelé museli jeho termín posunout z května na 28. srpna až 12. září.

Článek

Návštěvníky čeká šest koncertů vážné hudby a divadelní představení. Během konání festivalu se v přísálí bude konat výstava grafických prací Jiřího Slívy Jam Session.

„V den zahájení se ve velkém sále Tylova domu uskuteční koncert Gala Martinů. Během večera se představí mezzosopranistka Markéta Cukrová, klavírista Luděk Šabaka, houslista Bohuslav Matoušek a klavírista Miroslav Sekera. Posluchači se mohou těšit také na sopranistku Helenu Hozovou, pěvecký sbor VUT Brno Vox Iluvenalis, který bude řídit Jan Ocetek a Markéta Musilová, vstoupí rovněž klavíristka Kristýna Znamenáčková a Ensemble Opera Diversa,“ uvedl za pořádající Tylův dům Stanislav Sáňka.

Neděle 29. srpna bude patřit vystoupení Prague Philharmonia Wind Quintet, na klavír zahraje Ivan Klánský. Martinů fest pokračuje v sobotu 4. září v Tylově domě Operním recitálem, na kterém vystoupí islandská operní pěvkyně mezzosopranistka Arnheidur Eiriksdottirová a basbarytonista Lukáš Bařák, uvedl ředitel Tylova domu Petr Cuper. O den později se v prostorách velkého výstavního sálu v poličském muzeu roztančí v 15:00 a 18:00 mechanický balet Bohuslava Martinů Podivuhodný let.

Velký sál Tylova domu nabídne 10. září Duo Lyrico, což jsou houslisté Magdalena a Štěpán Graffovi, kteří zahrají i některé skladby Bohuslava Martinů. Vše bude doprovázeno uměleckým přednesem herce Otakara Brouska mladšího. Večer skladeb pro violu, violoncello a klavír se uskuteční 11. září, vystoupí klavírista Miroslav Sekera, na violu zahraje Kristina Fialová Nouzovská a na violoncello Petr Nouzovský. Letošní ročník festivalu zakončí 12. září divadelní představení Horáckého divadla Jihlava s názvem Martinů - česká rapsodie Bohuslavova.

Reklama

Doporučované