Hlavní obsah

V Portugalsku zemřeli dva turisté při focení selfie. Spadli ze 40metrové vyhlídky

V Portugalsku zemřeli dva turisté při focení selfie.Video: Reuters

 

Reklama

Pár pocházel z Velké Británie a Austrálie. Informace o věku obětí nešťastné události se liší, podle některých portugalských médií bylo ženě 30 a muži 40 let.

Článek

Britsko-australský pár se zabil po pádu ze zdi s vyhlídkou na populární turistické pláži Praia dos Pescadores poblíž resortu Ericeira na západě Portugalska. Muž a žena zřejmě ztratili rovnováhu při focení selfie. Informuje o tom zpravodajský server The Guardian.

„V současné době vše nasvědčuje tomu, že to byla nehoda. Nejpravděpodobnější příčina smrti je pád v důsledku ztráty rovnováhy při focení selfie,“ potvrdil agentuře Reuters Rui Pereira da Terra, kapitán přístavu Cascais.

Portugalská média se rozcházejí v informacích o věku zemřelých. Podle některých médií bylo ženě 30 a muži 40 let. Shoda nepanuje také v tom, kdo je na pláži v úterý ráno našel. Podle listu Jornal de Notícias to byli rybáři, jiná média píšou o uklízeči.

Na základě informací úřadů média vyvodila, že šlo o občany Velké Británie a Austrálie. Další detaily však nejsou známy.

Vesnice Ericeira je vzdálená 30 kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu. Místo je oblíbené mezi surfaři. Jeho dominantou je pláž lemovaná útesy a zeď s vyhlídkou.

Reklama

Doporučované