Hlavní obsah

V práci přišel o obě ruce, nohu, ztratil i sluch. Jeho zaměstnavatel ale strká hlavu do písku

Při pracovním úrazu před dvěma lety přišel o obě ruce, nohu a sluch. Od svého zaměstnavatele ale nedostal ani korunu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Před dvěma roky při opravě stanice větrné elektrárny přišel o obě ruce a nohu. I přestože nehodu on ani jeho kolegové nezavinili, nedostal od svého zaměstnavatele ani korunu.

Článek

„Když přijela policie, tak mi akorát řekla, že měl manžel vážný pracovní úraz. V tu chvíli se vám honí hlavou takových myšlenek... Hlavně jsem se bála, aby tady s námi zůstal, aby mě tady nenechal samotnou s klukem,“ vzpomíná Jana Hosová na den, kdy její manžel téměř přišel o život při plnění pracovních povinností.

Dostal zásah vysokým napětím při opravě stanice větrné elektrárny. Ne vlastní vinou. Po měsících v kómatu nakonec přežil, ale zůstane zmrzačený do konce života. Nebyl ale jedinou obětí této tragédie - jeho kolega na místě zemřel.

Přestože od události uběhly už dva roky, jak Jiří Hos, tak rodina po zemřelém nedostali od firmy, která je zaměstnávala, ani korunu. Jak se dá zvládnout tahle šílená životní situace? A jak se vykrucoval majitel firmy, když jsme ho navštívili? Podrobnosti v úvodním videu.

Jedná se o reportáž z pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat každou neděli od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Záhady Josefa Klímy: Po stopách žraloků na trhu s půjčkami. Těžký pracovní úraz a zaměstnavatel, který nic neví. Selfie day botanika Václava Větvičky. A glosa Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované