Hlavní obsah

V Praze dnes kvůli výměně pražců začíná výluka metra na části linky C

Foto: DPP

Metro nahradí autobusová doprava.

Reklama

Pražské metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov bude od dnešních 20:00 do úterý 14. dubna do 14:00 mimo provoz.

Článek

Dopravní podnik tam bude vyměňovat pražce. V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava. Jde o jednu z řady podobných výluk, další jsou v plánu v červenci a září.

DPP přes Velikonoce vymění 282 pražců mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác a dalších 123 pražců vymění ve stanici Pankrác. Náhradní autobusová linka XC pojede z Pražského povstání přes Pankrác a Budějovickou na Kačerov. Interval náhradní linky bude jedna až pět minut podle denní doby a aktuální potřeby.

Další výluka na nejstarší trase metra se podle dřívějších informací DPP uskuteční od 4. do 13. července, kdy se mezi stanicemi Muzeum a I. P. Pavlova vymění 588 pražců. Poslední výluka bude od 26. do 29. září v úsecích Pražského povstání – Pankrác a Budějovická–Kačerov. V prvním úseku bude vyměněno 198 pražců a ve druhém 98. Poslední výluka se uskutečnila loni koncem října, kdy metro o víkendu nejelo mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání.

Reklama

Doporučované