Hlavní obsah

V Praze nepojedou mezi Staroměstskou a Čechovým mostem tramvaje

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Praze nepojedou v úseku mezi zastávkami Staroměstská, Právnická fakulta a Čechův most tramvaje. Důvodem je oprava kolejí. Výluka začne v sobotu 6. listopadu a potrvá do středy 17. listopadu.

Článek

Náhradní autobusová doprava zavedená nebude.

„V letošním roce se jedná o poslední rozsáhlejší plánovanou opravu tramvajové tratě. Po zbytek podzimu budeme provádět běžnou údržbu tratí či krátkodobé, noční nebo jednodenní opravy během víkendů,“ uvedl technický ředitel DPP Jan Šurovský.

Zaměstnanci DPP vymění kolejové křížení, a to na náměstí Jana Palacha od ulice 17. listopadu i na Čechově mostě ve směru od náměstí Curieových. Kromě toho vymění kolejové oblouky v ulici 17. listopadu na přejezdu u křižovatky s Břehovou ulicí. Práce navážou na opravu tratě na Bubenském nábřeží, kterou DPP dokončí v pátek 5. listopadu.

Tramvajové linky číslo 17 a 93 pojedou mezi Staroměstskou a Čechovým mostem přes zastávku Malostranská. Historická linka číslo 42 bude mezi Královským letohrádkem a Čechovým mostem jezdit přes Malostranskou na nábřeží Edvarda Beneše, a to pouze ale v tomto směru. Pro linku 42 zde vznikne zastávka. „Náhradní doprava není zavedená. V denním provozu lze v úseku Staroměstská – Právnická fakulta využít pravidelnou autobusovou linku číslo 207,“ dodala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Reklama

Doporučované