Hlavní obsah

V Praze se v sobotu uskuteční pochod za legalizaci marihuany

Ilustrační foto.

Reklama

V Praze se v sobotu uskuteční pochod Million Marihuana March za legalizaci marihuany. Kvůli demonstraci bude dočasně omezena doprava v centru města.

Článek

Podle magistrátu očekávají organizátoři účast asi 500 lidí a v průvodu budou také tři vozy s hudebním doprovodem. Magistrát to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Účastníci průvodu vyrazí ve 13:00 z Karlova náměstí a asi v 15:00 má demonstrace skončit na Klárově. Trasa průvodu povede přes Vodičkovu ulici, Václavské náměstí, ulici Na Příkopě, náměstí Republiky, Revoluční a Dlouhou ulici, Staroměstské náměstí, náměstí Franze Kafky a Jana Palacha a Mánesův most. Podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana budou ulice uzavírány postupně na dobu nezbytnou pro průchod účastníků akce a průjezd doprovodných vozů.

„Cílem akce je nejen poukázat na zastaralou a neefektivní legislativu konopí, ale nabídnout i možná řešení a představit možnosti využití této mimořádné rostliny v mnoha odvětvích průmyslu,“ sdělili organizátoři demonstrace na webu akce.

Loni se demonstrace v Praze zúčastnilo několik stovek lidí, v předchozích letech dosahoval počet účastníků i několika tisíc. Kvůli šíření koronaviru je sice v současnosti omezen počet účastníků venkovních akcí na nejvýše 1000 lidí, ale demonstrací konaných na základě shromažďovacího zákona se omezení netýká. Organizátoři však vyzvali účastníky akce za legalizaci konopí, aby měli zakrytá ústa a nos rouškami, nebo například šátkem.

Reklama

Doporučované