Hlavní obsah

V Praze se ve čtvrtek uskuteční premiéra nového nastudování muzikálu Děti ráje

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Představení postavené na textech písní Michala Davida, Františka Janečka a Zdeňka Bartáka jako Decibely lásky, Poupata i Nonstop mělo v GoJa Music Hall premiéru 14. listopadu 2009. Muzikál se hrál 6 let a vidělo ho 750 tisíc lidí.

Článek

Původní představení viděli diváci od pěti do osmdesáti let, rekordman v počtu zhlédnutí údajně dorazil čtyřiaosmdesátkrát. Muzikál musel překonat mimo jiné tahanice o autorská práva včetně trestního oznámení nebo výpadek jedné z hlavních hvězd Ivety Bartošové, kterou těsně před premiérou nahradila Míša Nosková.

Nově nastudované představení se mělo v Kongresovém centru hrát loni v dubnu. Obnovená premiéra muzikálu, v němž se po 18 letech sešli při herecké práci Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi, se však nemohla uskutečnit kvůli pandemii koronaviru.

V novém představení bude nový představitel hlavní dětské role. Hlavní dvojici Toma (Tofi) a Stanleyho (Vaculík) budou alternovat Martin Dejdar a Braňo Polák. V dalších rolích se objeví František Pytloun, Bořek Slezáček, Jan Kříž a Michaela Horká.

„Posun z jednoho prostoru do druhého vyžaduje základní změny v aranžmá. I když základní tvar bude odpovídat Dětem ráje uváděným v brněnském Boby Centru, dá se říct, že to bude v dobrém slova smyslu "refresh“ v podstatě ve všech složkách," řekl režisér Radek Balaš, který vystřídal původního režiséra Petra Novotného.

V představení se podle tvůrců objeví více tanečníků a zpěváků, měnit se budou některá hudební čísla a pojetí scén.

Reklama

Související témata:

Doporučované