Hlavní obsah

V Praze ve čtvrtek unesl otec svou čtyřletou dceru. Policie ho dopadla když prchal na Ukrajinu

Foto: Seznam Zprávy

Muž i dívka, kteří se jmenují Dmytro Irinin a Karina Savková (zdroj: Policie ČR).

Reklama

Dmytro Irinin, muž pocházející z Ukrajiny, unesl svou čtyřletou dceru. Ta byla soudem Prahy 3 svěřena do péče matky. Hledaný muž byl i s dítětem vypátrán díky opatření, které kriminalisté v rámci pátrání provedli.

Článek

Devětačtyřicetiletý muž v Praze údajně násilím unesl ve čtvrtek odpoledne svou čtyřletou dceru, která byla soudem svěřena matce. Na policejním webu to dnes oznámil mluvčí pražské policie Jan Daněk. Muž i dívka, kteří se jmenují Dmytro Irinin a Karina Savková, pocházejí z Ukrajiny.

Jelikož byl předpoklad, že by muž mohl chtít opustit Českou republiku a cestovat na Ukrajinu, provedli opatření na hranicích. Muže se díky tomu podařilo zadržet na polsko-ukrajinských hranicích.

„Muž je otcem dítěte, přičemž dítě bylo Obvodním soudem pro Prahu 3 svěřeno do péče matky. Té podezřelý včera (ve čtvrtek) okolo 17:00 v místě bydliště na Vinohradech dceru násilím odebral a z místa odjel vozidlem značky Škoda neznámo kam,“ popsal situaci Daněk. Na muže byl vydán souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání únosu dítěte.

Reklama

Doporučované