Hlavní obsah

V Praze začíná opět promítat Autokino Strahov. Dává V síti i Chlast

Foto: Autokino Strahov

Autokino Strahov.

Reklama

V Praze začíná opět promítat Autokino Strahov. Na strahovském stadionu bude za dodržování hygienických opatření promítat i za stávajících restrikcí každý den. Dramaturgii obstarává společnost Aerofilms.

Článek

„Pokud není vyhlášený úplný zákaz vycházení a pokud bude odpovídající návštěvnost, autokino provoz nepřeruší,“ informovala organizátorka Adéla Maternová.á. „Máme velkou radost, že i v této době můžeme divákům nabídnout zážitek ze společného sledování filmů na velkém plátně. Díky časnějšímu času stmívání navíc nyní stíháme odbavit i dvě projekce denně a nabídnout ve vybrané dny program i mladším divákům,“ dodala.

Diváci mohou tento týden zhlédnout například snímek Chlast s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli. Přichystána je také projekce českého dokumentu V síti 18+, po které bude následovat debata s režisérem Vítem Klusákem. Při příležitosti Halloweenu se v sobotu 31. října uskuteční speciální projekce kultovního hororu Johna Carpentera Halloween z roku 1978. Aktuální program se nachází na webu autokina.

Kapacita areálu je 120 aut, návštěvníci si mohou objednat občerstvení pomocí sms s donáškou přímo do auta. Opouštět vozidla je povoleno pouze v případech nezbytně nutných. Vstupné na všechny projekce a kulturní akce je 350 korun za jeden automobil.

Zítra na Strahově promítají oceňovaný snímek Chlast.Video: Total Film

Autokina na jaře nahrazovala kinosály, které musely od 10. března kvůli covidu-19 přerušit provoz. Klasická kina mohla zahájit omezený provoz 11. května, nově jsou zavřená od 12. října.

V autokinech, která neuvádí premiéry, byl nevětší zájem o dokument V síti, který Vít Klusák natočil spolu s Barborou Chalupovou a který je šokující výpovědí o zneužívání dětí na internetu. Stovky lidí přijely také na nejnavštěvovanější snímek roku 2019 Ženy v běhu, muzikál Mamma Mia! s podtitulem Here We Go Again postavený na písních skupiny ABBA a divácký hit Jiřího Havelky Vlastníci.

Autokina začala vznikat v Praze i dalších městech. Autokino, které vyrostlo u Letiště Václava Havla, zahájilo provoz 24. dubna kultovním americkým snímkem Pulp Fiction. Ve venkovní kinosál se od 27. dubna proměnilo Nákladové nádraží Žižkov. Autokina se v objevila také v Sokolově, Liberci, Mladé Boleslavi nebo Příbrami. Naopak autokino na parkovišti u koupaliště Džbán nedaleko Divoké Šárky, které mělo fungovat od 6. května, nesehnalo dost peněz a skončilo.

V Česku platí povinnost nosit roušky i venku na území obcí, pokud bude člověk blíže než dva metry k jinému. Výjimku mají členové jedné domácnosti nebo lidé při sportování. Povinné jsou roušky opět i v autě, pokud v něm člověk nejede sám nebo se členy své domácnosti. Současně musí mít lidé zakrytá ústa a nos ve všech vnitřních prostorách budov kromě domácnosti nebo ubytování, ve vozech a na nástupištích hromadné dopravy.

Od čtvrtečních 06:00 do 3. listopadu vláda dnes také nařídila omezení pohybu a omezila kontakty na setkávání nejvýše dvou lidí, pokud nejsou ze stejné domácnosti. Omezuje se také účast na demonstracích na 100 osob, dosud se mohlo scházet 500 lidí. Na svatby a pohřby bude moci dorazit nanejvýš deset lidí, od pondělí platilo omezení na 30 osob.

O Autokině Strahov

Promítání z lodních kontejnerů v postapokalyptickém prostoru Spartakiádního stadionu západu slunce v srdci města vytváří unikátní atmosféru na již dlouho opuštěném místě v srdci Prahy.

Na Strahově se 3× týdně promítají filmy dramaturgie Aerofilms jak pro automobily, tak pro pěší.

Na místě je obrovské plátno o rozměrech 13×6 metrů, na které promítá projektor z kina Aero v maximálním rozlišení 4K a jedinečnou scenérii.

Reklama

Související témata:

Doporučované