Hlavní obsah

V pražském O2 universum začíná druhý ročník festivalu Comic-Con Prague

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V pražské hale O2 universum v pátek začíná druhý ročník festivalu Comic-Con Prague, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu. Potrvá do neděle 17. října.

Článek

Součástí bude expozice s názvem FutureCity, která nabídne netradiční zážitek ve formě virtuální cesty do Prahy blízké budoucnosti.

Nově svoji účast potvrdily herečky Natalia Tenaová, která hrála například ve filmech o Harry Potterovi a seriálu Hra o trůny, Torri Higginsonová a Anna-Louise Plowmanová, z herců pak Jake Busey, Toby Stephens nebo Norman Lovett. Účast na Comic-Conu již dříve přislíbil herec Ray Stevenson, známý z filmů Král Artuš, trilogie Thor nebo seriálů Řím a Dexter. Do Prahy se chystá i herečka Suanne Braunová, kterou proslavila role Hathor v seriálu Hvězdná brána. Hostem festivalu bude také Nikkarin, český komiksový kreslíř, autor komiksové série 130 a alba Super Spellsword Sága. Ze spisovatelů se fanoušci mohou těšit na Unu McCormackovou, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a další.

Comic-Conu Prague se zúčastní rovněž řada takzvaných cosplayerů, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy, a předvádí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckých talentů. Součástí Comic Conu 2021 bude v sobotu tisková konference k filmovému pokračování fantasy pohádky Princezna zakletá v čase. Podrobnosti o festivalu jsou na jeho webu a na sociálních sítích facebook a instagram.

Letos v květnu se již uskutečnila akce Comic-Con Prague: Home Edition, která byla náhradou za posunutý Comic-Con Prague. Nabídla on-line program na třech pódiích. Termín pořadatelé vzhledem k pandemické situaci přesunuli již potřetí.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23.000 návštěvníků.

Reklama

Doporučované