Hlavní obsah

V pražském parku byl zastřelen mladý muž. Střelec se přiznal, motiv zůstal záhadou

U Městského soudu v Praze se začal řešit případ záhadné vraždy v Košířích.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Městský soud v Praze začal řešit jednu z nejzáhadnějších vražd posledních let.

Článek

Když našla policie v říjnu 2016 v parku v pražských Košířích zastřeleného pětadvacetiletého muže, měla případ, s nímž si původně vůbec nevěděla rady.

Až když se experti na balistiku pokoušeli několik měsíců podle vražedné kulky vytipovat zbraň, ze které se střílelo, dali kriminalistům tip.

Díky tomu stojí nyní před Městským soudem v Praze jako obžalovaný třiapadesátiletý Jiří Čipera. Jeho případ  - jednu z nejzáhadnějších vražd posledních let - začal ve středu soud řešit.

Jak zjistili policisté při vyšetřování, Jiří Čipera je legálním vlastníkem osmi zbraní, z nichž jedna odpovídala provedenému zločinu.

Když policisté u Čipery zbraň našli, při následném výslechu se k činu přiznal.

Obžalovaný není ve vazbě. K soudu tak přišel bez ozbrojeného doprovodu.

Před soudem Čipera uvedl, že střílel v sebeobraně. Přes park v Košířích se prý vracel domů z restaurace a zbraň měl u sebe náhodou. Vypověděl, že v parku ho kdosi zezadu několikrát udeřil. Čipera prý spadl na zem a naslepo do tmy vystřelil. Pak z místa utekl. Netušil prý, že někoho trefil.

Soudu ale nedokázal vysvětlit, proč nezavolal policii, když byl napaden. Jeho výpověď před soudem se navíc lišila od toho, co řekl při policejním výslechu. Ani tyto rozpory Čipera nevysvětlil.

Soud bude případ řešit do konce týdne. Zatím není jasné, zda už tento týden vynese rozsudek.

Jiřímu Čiperovi za vraždu hrozí až osmnáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované