Hlavní obsah

Žena leží po uštknutí mambou v umělém spánku, nebezpečný had stále uniká

Kde se skrývá jedovatá mamba?Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Smrtelně jedová mamba zelená utekla v úterý večer v pražských Hlubočepích. Zatím se ji nepodařilo chytit. Policie vyzývá k obezřetnosti.

Článek

V pražských Hlubočepích v ulici V Bokách utekla v úterý večer smrtelně jedovatá mamba zelená. Hada se zatím nepodařilo odchytit, policie nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158. Podle specialistů na odchyt jedovatých hadů z pražské zoologické zahrady je velmi nepravděpodobné, že by tento had s ohledem na nízké venkovní teploty opustil zdi bytu, případně domu. Na webu policie o tom dnes informoval její mluvčí Jan Rybanský.

Žena leží v umělém spánku ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

,,Mohu potvrdit, že jsme již včera večer přijali pacientku po uštknutí hadem, můžu také potvrdit, že se jednalo o mambu zelenou. My jsme na tyto případy vybaveni, pacientce jsme podali hadím sérum. Pacientka je teď v umělém spánku," řekl Seznamu mluvčí nemocnice Filip Brož.

Žena podle Státní veterinární správy neměla případný chov schválený. Na území Prahy Státní veterinární správa podle svého mluvčího Petra Majera neeviduje žádného schváleného chovatele mamby.

Okolnosti úniku smrtelně jedovatého hada jsou předmětem dalšího vyšetřování, dodal Rybanský.

V souvislosti s událostí policie evakuovala obyvatele dotčeného domu a požádala o spolupráci specialisty na odchyt jedovatých hadů.

Reklama

Související témata:

Doporučované