Hlavní obsah

V pražských Kyjích hoří hala s odpadem, požár už je pod kontrolou

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Kvůli vysokému počtu zasahujících dobrovolných i profesionálních jednotek byl vyhlášen nejprve druhý a později třetí stupeň požárního poplachu.

Článek

V ulici U Technoplynu na rozhraní pražských Kyjí a Malešic hoří od sobotního dopoledne hala s odpadem.

Hasiči vyjeli k požáru krátce před polednem a po zhruba čtyřech a půl hodinách se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. Dohašování požáru ale bude pokračovat minimálně do večerních hodin, uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

V hale zasažené požárem nikdo nebyl, jeden ze zasahujících hasičů utrpěl při zásahu lehké zranění. Kouř z požáru byl vidět z řady míst v hlavním městě.

Hořící hala o rozměrech 20 krát 30 metrů je zaplněná odpadem po celé své ploše. „Požár se nám již nešíří, na místě máme dostatek sil a prostředků a požár máme tedy pod kontrolou,“ oznámili hasiči na Twitteru kolem 16:30. V současnosti pokračují v dohašování skrytých ohnisek. Hořící odpad musí hasiči rozhrabat pomocí nakladače, aby se dostali i ke skrytým ohniskům.

Kvůli vysokému počtu zasahujících dobrovolných i profesionálních jednotek byl vyhlášen nejprve druhý a později třetí stupeň požárního poplachu. Zásah hasičů komplikoval nízký tlak v hydrantové síti i dnešní teplé počasí, kvůli kterému se musí při hašení střídat.

Na místě požáru je i hasičská chemická služba z Petřin, která měří koncentrace zplodin v ovzduší. Naměřené hodnoty škodliviny ale byly pod limitem. Kvůli možnému vlivu vody použité při hašení byla na místo povolána i chemická laboratoř z Kamenice.

Reklama

Související témata:

Doporučované