Hlavní obsah

V předprodeji jsou první vstupenky na koncerty Prázdnin v Telči. Přiletí i Bittová

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Pořadatelé začali v pondělí nabízet vstupenky na koncerty 38. ročníku Prázdnin v Telči. Čekali na vývoj situace okolo koronaviru, program museli upravit jen minimálně. Odřekli jen někteří starší interpreti.

Článek

„Nejistá byla i účast Ivy Bittové kvůli jejímu pobytu v USA, ale přijede,“ řekl za pořadatele Vojtěch Kolář. Koncerty se budou konat od 24. července do 9. srpna.

„Nebylo jisté, jestli se (Iva Bittová) rozhodne přiletět, nebo ne. Naštěstí už se rozhodla, že tady bude. Přiletí navzdory komplikované situaci,“ řekl Kolář.

Kapacita koncertů je 800 lidí „A na té bychom návštěvnost drželi, i kdyby byl zájem větší, ale myslím si, že to nebude takový blázinec, lidé budou opatrní,“ řekl Kolář. Odhadnout zájem lidí teď podle něho není možné.

Letošní ročník začne divadelněji. Zahájí ho Cirk La Putika. „Zopakujeme také loňský úspěšný společný koncert Druhé trávy a Bratří Ebenů,“ řekl Kolář. Na programu je i společný koncert Anety Langerové se slovenskou kapelou Korben Dallas. „Společně už nějakou dobu hrají. Chystají velké podzimní turné a koncert v Telči bude unikátní v tom, že to bude předehra jejich turné,“ řekl Kolář.

Některé letní hudební akce na Vysočině už organizátoři pro letošek zrušili. V pátek to byl festival Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou s pětatřicetiletou historií.

Hromadné akce omezují vládní nařízení. Od 25. května by měly být povoleny nejvýše pro 300 lidí. „Pokud bude epidemie dál pod kontrolou, kapacita se od 8. června zvýší na 500 lidí a od 22. června na 1000,“ řekl v pátek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Reklama

Doporučované