Hlavní obsah

V přeplněném ústavu pro nezletilé začalo hořet, zemřelo 19 dívek

Požár v guatemalském ústavu pro nezletilé si vyžádal 19 mrtvých.

 

Reklama

Tragédie se stala v Guatemale nedaleko hlavního města. Příčina požáru zatím není jasná.

Článek

Devatenáct mrtvých a několik desítek zraněných si vyžádal požár v ústavu pro nezletilé nedaleko guatemalské metropole. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na mluvčího místních hasičů. Podle tamního tisku byly tři desítky zraněných dětí převezeny do nemocnice, 19 z nich má vážné popáleniny.

V přeplněném ústavu žilo několik stovek nezletilých. Požár, jehož příčina není zatím známa, vypukl dnes brzy ráno místního času v ústavu v obci Las Anonas, která leží asi deset kilometrů od metropole Guatemaly. Podle mluvčího hasičů bylo v troskách nalezeno nejméně 19 dívčích těl.

Podle AP šlo o problémový ústav, který byl přeplněný a údajně v něm mělo docházet i ke zneužívání. Žili v něm nezletilí do 18 let. Proslul rovněž řadou útěků, naposledy v úterý z něj uprchlo asi 60 chovanců.

Podle informací místního tisku měl ústav kapacitu asi 400 dětí a žilo v něm na 750 chovanců. Loni v listopadu vyměnily úřady v ústavu ředitele. Některá místní média uvedla, že policie vyšetřuje stížnosti na údajné sexuální zneužívání v tomto zařízení.

Reklama

Související témata:

Doporučované