Hlavní obsah

V případu vraždy Jána Kuciaka obvinili již čtvrtou osobu – tlumočnici

Foto: Seznam Zprávy

Poprava slovenského novináře dodnes hýbe Slovenskem.

Reklama

V případu vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka obvinili již čtvrtou osobu. Je jí 44letá Alena Zsuzsová, která měla být tlumočnicí kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera. Na svém webu o tom informovala slovenská televize Markíza s odvoláním na dva policejní zdroje. Vyšetřovatel údajně pro ženu žádá vazbu.

Článek

Podle mluvčí slovenského úřadu speciální prokuratury Kataríny Kudjákové dnes prokurátor podal návrh na vzetí do vazby tří osob obviněných v kauze vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. O jejich možném vazebním vyšetřování rozhodne v neděli trestní soud v Banské Bystrici, který se specializuje na zvlášť závažnou kriminalitu.

V případu vraždy investigativního novináře a jeho snoubenky Martiny Kušnírové jsou ze zvlášť závažného zločinu úkladné vraždy a dalších trestných činů obviněny nyní již čtyři osoby. Slovenská policie během čtvrteční razie zatkla osm podezřelých, pět jich po výslechu propustila.

Nově obviněná Zsuzsová zadržená ve čtvrtek v Komárně pracovala podle médií jako tlumočnice z italštiny pro podnikatele Kočnera, který je v současnosti ve vazbě kvůli jinému případu. Kočner se podle sousedů Zsuzsové stal také kmotrem její dcery, napsal server HNonline.sk.

Kuciak pracoval jako investigativní redaktor pro zpravodajský web Aktuality.sk. On a jeho snoubenka byli zastřeleni ve svém domě ve vesnici Veľká Mača 21. února. Slovenská policie i prokuratura již dříve uvedly, že úkladná vražda souvisela s Kuciakovou prací.

Soudce má od podání návrhu 72 hodin na rozhodnutí, zda podezřelé pošle do vazby. Proti jeho rozhodnutí mají obvinění i prokurátor právo se odvolat. V takovém případě bude rozhodovat nejvyšší soud, napsal server HNonline.sk.

Kuciakova vražda otřásla Slovenskem, vyvolala největší demonstrace v zemi od pádu komunismu a vedla i k odstoupení ministra vnitra Roberta Kaliňáka, premiéra Roberta Fica a odchodu policejního prezidenta Tibora Gašpara.

Reklama

Doporučované