Hlavní obsah

V Radotíně vykolejil nákladní vlak, jeden vagon skončil na chodníku

V pražském Radotíně vykolejil nákladní vlak.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

V pražském Radotíně vykolejily ráno při posunu dva nákladní vozy, jeden z nich se sesunul z náspu. Souprava s 20 vozy předtím projela zákazem.

Článek

Při nehodě si poranil kotník vedoucí posunu, byl převezen do nemocnice. Škoda se předběžně odhaduje na miliony korun. Vlaky na plzeňské trati kolem místa nehody projíždějí pomaleji. ČTK to sdělili mluvčí Drážní inspekce, pražské zdravotnické záchranné služby a Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

Mluvčí skupiny HeidelbergCement ČR Marek Tláskal ČTK sdělil, že nehoda se stala kolem 08:40 na vlečce společnosti Českomoravský cement, jejímž zaměstnancem je i muž zraněný při události.

„V Praze-Radotíně projel posunový díl s 20 vozy návěstidlo s návěstí zakazující jízdu a následně narazil do zarážedla kusé koleje. V důsledku toho vykolejily dva vozy a došlo ke zranění vedoucího posunu jedoucího na prvním voze,” popsal událost mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vykolejené vozy podle něj poškodily mimo jiné podchod pod tratí a blízkou zahrádku restaurace. Následky nehody se budou dnes odstraňovat po celý den.

Nehoda na vlečce

Vozy vykolejily na vlečce, která není v majetku SŽDC, řekla mluvčí SŽDC Kateřina Šubová. Nehoda se podle ní stala v blízkosti plzeňské tratě. „Na žádost hasičů tam je snížena rychlost v úseku Radotín - Dobřichovice,” dodala.

Osmapadesátiletý muž spadl v železniční stanici Radotín z vagonu z výšky zhruba dvou metrů, uvedla na Twitteru mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. „Záchranáři zajistili žilní vstup, podali léky na bolest, končetinu znehybnili,” doplnila. Se zraněným kotníkem byl muž převezen na traumatologii nemocnice v Motole.

K případu byla povolána také policie. „Na místo byli vyžádáni kriminalisté, aby zhodnotili, jestli se tam nestalo nějaké trestněprávní jednání,” řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Dechová zkouška na alkohol u zraněného muže byla podle něj negativní.

Reklama

Související témata:

Doporučované