Hlavní obsah

V Riu vylovil bronz. Kajakář Prskavec touží jet na olympiádu znovu a dopadnout ještě líp

Rozhovor s Jiřím Prskavcem jsme natáčeli v posilovně v loděnici v Praze Troji (video: Tomáš Horák).

 

Reklama

Když je venku pod nulou, Jiří Prskavec místo na slalomářském kanále v Praze Troji trénuje v posilovně, kde také poskytl rozhovor Seznamu. Když to ale počasí dovolí, voda je jeho živel.

Článek

Už koncem ledna vyráží v rámci šestičlenné skupiny kajakářů do Austrálie, kde se bude až do března usilovně chystat na všechna mistrovství roku 2017.

„To je ta naše hlavní příprava, tam se dají najezdit hodiny v teple,“ říká Prskavec. Do Austrálie jede ve svých třiadvaceti letech už posedmé.

Jiří Prskavec je ukázkovým příkladem mladého člověka, který usilovnou a každodenní přípravou od dětských let, navíc v ideálních rodinných podmínkách, dosáhl světového úspěchu. Jeho otec, rovněž Jiří Prskavec, je jeho osobním trenérem. Junior získal v roce 2015 titul mistra světa ve vodním slalomu, předtím i titul mistra Evropy ve vodním slalomu.

Na letní olympiádě v brazilském Riu získal bronz (pro Českou republiku to byla jedna z deseti medailí). Cení si už samotného faktu, že se do Ria dostal. Každý stát tam zastupuje jen jeden závodník. „Byl to můj splněný sen - a teď je v tom také motivace dostat se tam příště znovu a dopadnout možná ještě líp,“ doufá.

Podívejte se do zákulisí debaty Seznamu Budoucí Česko.

Jiří Prskavec je jedním ze šesti hostů, které Seznam pozval na speciální debatu Budoucí Česko. Lidé pod třicet let, úspěšní ve svém oboru, zde budou mluvit o úspěších roku 2016 a očekáváních od roku 2017. První část debaty uvidíte na Seznam Zprávy 28. prosince.

Reklama

Doporučované