Hlavní obsah

V roce 2022 chce americká firma otevřít první vesmírný hotel. Dvanáctidenní pobyt vyjde na téměř 200 milionů

Jak se budete cítit ve vesmírném hotelu?Video: Orion Span, Reuters

 

Reklama

Vesmírnou stanici, na které budou moci nocovat zájemci z řad veřejnosti, připravuje firma Orion Span. Před odletem musí hosté projít tříměsíčním tréninkem.

Článek

Americká firma Orion Span na summitu Space 2.0 v kalifornském San José oznámila svůj záměr zprovoznit první luxusní vesmírný hotel označovaný jako stanice Aurora. Uvedla to agentura Reuters.

První hosty má stanice, na jejíž palubu se vejde šest osob, přivítat v roce 2022. Za netradiční pobyt si potenciální zájemci připlatí - 12 dní vyjde na 9,5 milionu dolarů na osobu, v přepočtu téměř 200 milionů korun. Firma už začala přijímat rezervace a zálohu ve výši 80 tisíc dolarů (16,5 milionu korun).

Před odletem musí zájemci o pobyt projít tříměsíčním tréninkovým kurzem. Část bude dostupná online, část se uskuteční v budově firmy v Texasu.

Podle společnosti Orion Span budou mít hosté možnost se na oběžné dráze podílet na výzkumných experimentech, jako je například „pěstování” jídla. Zároveň neztratí kontakt se Zemí - k dispozici bude vysokorychlostní internetové připojení.

Reklama

Související témata:

Doporučované