Hlavní obsah

V rožnovském skanzenu bude o víkendu festival slovenského folkloru

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se o víkendu uskuteční mezinárodní festival slovenského folkloru v České republice Jánošíkov dukát.

Článek

V rožnovském Dřevěném městečku a ve Valašské dědině vystoupí 14 folklorních souborů a skupin z České republiky, které se věnují slovenským lidovým písním, tancům a zvykům, také soubory jiných národnostních menšin žijících v ČR.

Festival zahájí v sobotu program dětských folklorních souborů Zahrajme sa…, nebude chybět tradiční program Od Tatier k Šumave, v němž se představí soubory z České republiky, které uchovávají a prezentují lidové tance, písně a melodie svých předků – Slováků. Připraven je také program krajanských slovenských souborů a zástupců minorit Aký kraj, taký mrav.

Na večer je připraven program, ve kterém se představí vybrané folklorní soubory, muziky a sólisté. Součástí festivalu jsou také zábavné i naučné pořady, stloukání másla, Malá škola hry na pastýřské hudební nástroje nebo Malá škola tanců. V neděli se program přenese do areálu Valašské dědiny. Na jarmarku představí své umění mistři lidového řemesla.

Reklama

Doporučované