Hlavní obsah

V Rusku se připravují na válku už i malé děti ve věku okolo šesti let

Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Příprava na válku se stává v některých státech zábavou pro děti. Třicet srbských dětí například navštívilo ruský vojenský vlastenecký kemp pro mládež, aby se naučilo zacházet se zbraněmi a boj. Tábor vede ultranacionální skupina, která si říká ENOT.

Článek

„Jedna část je obecný trénink v přírodě - orientace, první pomoc… Věci, které se učí třeba i v hodinách civilní obrany. Učí se o součástkách zbraní nebo min,” říká vedoucí kempu. „Celkem se u nás tréninku zúčastnilo okolo tří set dětí, a byli jsme nadšeni, když jsme viděli děti ve věku okolo šesti let a i mladší, které sem přivedli jejich rodiče."

Kemp je organizován společností ENOT, což je ultranacionální ruská skupina. Někteří její členové se zúčastnili na straně separatistů války na východě Ukrajiny.

A jeden z jejích lídrů otevřeně přiznává, že takto připravují na boj budoucí vojáky. „Úkolem mladých lidí je stát se skutečnými muži a bojovníky, aby mohli bránit svou vlast. Situace ve světě je velmi nebezpečná. V mnoha částech světa se bojuje.”

Reklama

Související témata:

Doporučované