Hlavní obsah

V rybníku Pod hradem v Bohušově na Bruntálsku stále platí zákaz koupání

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

V rybníku Pod hradem v Bohušově na Bruntálsku stále platí zákaz koupání. Přestože množství toxických sinic se proti minulému týdnu snížilo, je stále natolik vysoké, že hygienici vydaný zákaz koupání ponechali v platnosti.

Článek

Hygienici v tomto týdnu kvůli zvýšenému množství sinic mimořádně odebírali také vzorky z nádrže Olešná na Frýdecko-Místecku. Situace se zlepšila a koupání tam není nutné omezovat, řekl dnes ČTK mluvčí hygieniků Aleš Kotrla.

Hygienici v tomto týdnu kontrolovali kvalitu vody ke koupání v přírodě na Bruntálsku, Karvinsku a Opavsku. Kromě zmíněných nádrží stále není bez zdravotních rizik koupání ani v Těrlické přehradě či Vrbickém jezeře, kde přetrvává riziko onemocnění cerkáriovou dermatitidou. V ostatních kontrolovaných nádržích je koupání možné bez omezení.

Aktuální informace o kvalitě vody ke koupání ve volné přírodě jsou k dispozici na webových stránkách www.khsova.cz. Na všech sledovaných koupacích místech jsou rovněž informační tabule, na kterých lze najít všeobecné informace o jednotlivých nádržích včetně hodnocení kvality vody.

Reklama

Doporučované