Hlavní obsah

Klopýtne dominantní Juventus znovu, jako s Janovem? Přesvědčte se v přenosu TV Seznam

Jakub Jankto ze Sampdorie Janov během reprezentační přestávky hovořil mimo jiné i o dominanci Juventusu Turín v italské Serii A.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Po reprezentační přestávce se vrací na scénu klubový fotbal a s ním i další epizoda přímých přenosů na Televizi Seznam.

Článek

Top Fotbal na Seznamu vám tentokrát nabídne duel italské Serie A mezi Juventusem a Empoli od 17:45. Ve studiu Televize Seznam bude přítomen host Jiří Müller, který má z pozice hráčského agenta blízko k Pavlu Nedvědovi a italskému fotbalu. Moderuje Jindřich Šídlo a expertem bude tentokrát Jaromír Bosák.

V italské Serii A dominuje podobně jako v německé Bundeslize v probíhajícím desetiletí jeden klub. Zatímco na Bayern letos tlačí Borussia Dortmund, tak Juventus ani v probíhající sezoně nemá konkurenci. Deset kol před koncem soutěže vede tabulku o patnáct bodů před druhou Neapolí.

„Nadvláda Juventusu je absolutně dominantní. Před reprezentační přestávkou sice prohráli s FC Janov, ale dá se říct, že o titulu je už dávno rozhodnuto. Pro italskou ligu to ale není tak zajímavé, že to Juventus vyhraje už poosmé za sebou. Nicméně Juventus si to zaslouží, protože mají skvělou vítěznou mentalitu,“ komentuje poměry na Apeninském poloostrově Jakub Jankto, záložník Sampdorie Janov.

Juventus před sezonou navíc přivedl Cristiana Ronalda, čímž se nůžky mezi turínským velkoklubem a zbytkem pelotonu Serie A ještě více rozevřel. „Byl to docela boom, protože nikdo nečekal, že se Ronaldo přesune z Madridu do Turína. Ale viděli jsme v osmifinále Ligy mistrů, že Ronaldo udělá ty rozdíly, když hattrickem otočí vývoj dvojzápasu proti Atlétiku Madrid,“ pokračuje odchovanec Slavie.

Nicméně čtyřiatřicetiletý portugalský rekordman v přenosu Televize Seznam nenastoupí. Ronaldo se totiž během uplynulého reprezentačního srazu zranil v zápase proti Srbsku. „Znám své tělo, do dvou týdnů budu zpátky,“ ujistil Ronaldo ihned po zápase fanoušky. Podle nejčerstvějších prognóz lékařského týmu Juventusu bude Portugalec připravený nejdříve na úvodní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů proti nizozemskému Ajaxu Amsterdam.

Ronaldovo místo v základní sestavě Juventusu proti Empoli by tak mohl zabrat teprve devatenáctiletý italský útočník Moise Kean, který si během uplynulého reprezentačního srazu připsal premiérové dvě branky za squadru azzurru.

Moise Kean patří k největším nadějím italského fotbalu.Video: David Janeczek, DIGI Sport

Na duel vedoucího celku Serie A proti sedmnáctému Empoli se můžete těšit od 17:45, kdy začíná studio na Televizi Seznam. Duel komentuje Radek Barkman.

Reklama

Doporučované