Hlavní obsah

V severní Kalifornii našli po požáru další mrtvé, obětí je už 71, pohřešovaných přes tisíc

V severní Kalifornii našli po požáru dalších osm mrtvých, počet obětí je na 71.Video: Jan Marek, Reuters

 

Reklama

Počet obětí požárů sužujících v posledních týdnech sever a jih Kalifornie, znovu narostl. Podle poslední bilance potvrzené agenturou Reuters je mrtvých přes sedm desítek. Pohřešovaných je pak přes tisíc, čísla ale mohou být až dvojnásobná kvůli možné nedostatečné informovanosti úřadů. Do postižených oblastí v sobotu zavítá americký prezident.

Článek

V severní Kalifornii našli záchranáři po ničivém lesním požáru dalších osm mrtvých lidských těl, počet obětí se tak zvýšil již na 71.

Video: Šimon Felenda, AP

Pohřešovaných je podle pátečního sdělení šerifa okresu Butte Koryho Honey 1011, ještě ve čtvrtek se hovořilo o 631 lidech. Jména ze seznamu ale mohou být zdvojená, nebo na něm mohou být osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, dodal Honea.

Postižená místa navštíví v sobotu americký prezident Donald Trump a setká se lidmi, kteří přišli o přístřeší. Trump vyhlásil celou Kalifornii za oblast katastrofy, což umožní rychlé odblokování federálních peněz. Zároveň ale republikánský prezident opakovaně kritizoval lesní správu v tomto demokraty řízeném americkém státu. Podle Trumpa má na požárech přímou vinu.

Reklama

Doporučované