Hlavní obsah

V sobotu začne fungovat kluziště na Letné, hygiena ho povolila

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V sobotu ráno začne fungovat veřejné venkovní kluziště na pražské Letenské pláni. Jeho otevření dnes odpoledne povolila hygienická stanice.

Článek

Kvůli epidemii koronaviru bude ale nutné například omezit počet bruslařů nebo čas strávený na ledě. Kluziště bude v provozu do 7. března, vstup je zdarma. ČTK o tom dnes informoval mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ledová plocha se otevře už popáté, ačkoliv letos je to kvůli covidu-19 později. Kluziště bude rozděleno na čtyři plochy oddělené mantinely. Na každé z nich bude moci být maximálně šest bruslařů a jejich pobyt na ledě bude omezen na nejvýše 30 minut. Návštěvníci budou muset dodržovat i další hygienická opatření, patří mezi ně například povinná dezinfekce rukou hned při příchodu.

Kluziště je možné využívat až do plus 15 stupňů Celsia. K dispozici bude také vytápěný stan, půjčovna bruslí, brusírna a nově i tribuna pro přihlížející. Její kapacita bude ale také omezená.

Otevírací doba bude každý den od 09:00 do 21:00 s krátkými pauzami pro úpravu ledu rolbou. Pouze 24. prosince skončí provoz mimořádně už ve 14:00. V dopoledních hodinách bude ledová plocha k dispozici i pro školní skupiny, předem je však nutná rezervace na webu nebo prostřednictvím aplikace ICE-TEC. Začátečníci se také mohou přihlásit do školy bruslení.

V minulé sezoně letenské kluziště navštívilo více než 100.000 bruslařů. Rolba tehdy najezdila při úpravách ledové plochy 600 kilometrů, bylo vyrobeno 350 tun ledu a pod oběma kluzišti cirkulovalo dohromady na 10.000 litrů chladiva.

Reklama

Související témata:

Doporučované