Hlavní obsah

V Sokolově začal hromadný transport pacientů na Vysočinu

Foto: https://www.zzshmp.cz/vozovy-park/fenix/

Bájný pták Fénix ožil povstav z popela, velkosanitka vrací život tuctu pacientů najednou.

Reklama

V Sokolově začal odpoledne další hromadný transport pacientů s covidem-19. Jde o pacienty, kteří sice potřebují kyslíkovou podporu, ale nejsou ve vážném stavu.

Článek

Deset pacientů převeze speciální velkoobjemový vůz pražské záchranné služby přezdívaný Fénix do nemocnice v Humpolci. Kolona vozů včetně běžné sanity přijela k sokolovské nemocnici kolem půl třetí odpoledne. Velkou sanitu doprovázely další vozy pražské záchranné služby a policie. Do ní zdravotníci vozili hlavně lehčí pacienty, kteří nebyli na lůžku, ale na převozových vozících s příslušnou výbavou. Jen dva pacienti byli ležící.

Sokolovská nemocnice je podobně jako všechny nemocnice v Karlovarském kraji kriticky přeplněná pacienty s koronavirem, nutně potřebuje uvolnit lůžka. „Obáváme se velkého náporu pacientů o víkendu, jako tomu bylo minulý týden,“ řekla její mluvčí Markéta Singerová.

Pražští záchranáři před dvěma týdny převezli patnáct pacientů s covidem z nemocnice v Chebu a deset ze Sokolova do nemocnic v Praze, Plzeňském a Středočeském kraji. Převozy probíhají prakticky denně. V sokolovské nemocnici je nyní asi 80 pacientů s covidem-19. V krajských nemocnicích v Karlových Varech a Chebu jich k dnešku leží dalších 151, asi trojnásobek počtu na počátku roku.

Nových nákaz v Karlovarském kraji zatím přibývá. Za uplynulý týden se v průměru nakazilo téměř 500 lidí denně. Nejvíce postižené je Tachovsko, Sokolovsko, Chebsko a Karlovarsko.

Reklama

Doporučované