Hlavní obsah

V soutěži brněnského festivalu Serial Killer bude česká minisérie Podezření

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Domácí tvorbu letos bude v mezinárodní soutěži brněnského festivalu Serial Killer reprezentovat minisérie Podezření, drama České televize o zdravotní sestře obviněné z vraždy pacienta.

Článek

V soutěži o nejlepší seriál střední a východní Evropy je dalších pět titulů z ruské, srbské, polské a ukrajinské produkce. Festival potrvá od 21. do 26. září a bude mít hybridní formát tvořený živými akcemi i on-line streamováním, informovali dnes pořadatelé v tiskové zprávě.

Seriály v soutěžní sekci vzešly z celoroční rešerše programové dramaturgyně Táni Zabloudilové. „Netrvalo dlouho a z festivalu, kde se dal rychle zpozorovat rozdíl v kvalitě seriálů mezi východní a západní částí Evropy, je přehlídka, na které patří české, polské, srbské nebo ruské tituly k těm nejzajímavějším. Letos u nás můžete vidět minisérii Rodina o posledních dnech Slobodana Miloševiče na svobodě nebo ruský komediální hit Buchty, který konzervativní tisk nemůže rozdýchat a obránci tradiční rodiny by ho chtěli zakázat,“ uvedla Zabloudilová. V porotě zasednou špičkoví profesionálové ze Skandinávie, Německa a Francie.

Kromě mezinárodní soutěže nabídne festival také řadu dalších seriálových projekcí, tentokrát se zvláštním důrazem na belgickou tvorbu. Cenu Progressive Killer pro významnou televizní osobnost střední a východní Evropy letos dostane producentka HBO Europe Tereza Polachová, která stojí za seriály jako Bez vědomí, Hořící keř či Pustina. Při této příležitosti pronese laureátskou přednášku o postavení žen ve filmovém a televizním průmyslu.

Festivalové projekce se letos uskuteční v Divadle Bolka Polívky a Divadle na Orlí. Odborný program TV Days pro televizní profesionály i všechny zájemce o témata spojená s televizní produkcí se uskuteční v Divadle na Orlí od 22. do 24. září. Vstupenky a další informace najdou zájemci na webu www.serialkiller.tv.

Reklama

Související témata:

Doporučované