Hlavní obsah

V srpnu se bude v Poličce opět konat festival Polička 555

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Po roční pauze způsobené pandemií koronaviru se v Poličce uskuteční 30. ročník třídenního multižánrového festivalu Polička 555. Od 20. do 22. srpna čeká návštěvníky několik hudebních vystoupení různých žánrů.

Článek

Nebude chybět ohňostroj, pohádka a atrakce pro děti, staročeský jarmark a western, uvedl Stanislav Sáňka, spolupracovník poličského Tylova domu, který festival připravuje.

„Sestavit letošní program nebylo v současné situaci jednoduché. Věříme, že si návštěvníci vyberou,“ uvedl ředitel Tylova domu Petr Cuper.

Program se bude jako obvykle odehrávat na Palackého náměstí, v Městském parku u hradeb a na ochozu věže kostela svatého Jakuba.V pátek 20. srpna v 17:00 na Palackého náměstí vystoupí místní rocková kapela Revoluce, následovat bude koncert skupiny The People, v 20:30 zazní z věže kostela Věžní hudba. Následovat bude vystoupení slovensko-české kapely Instinct, páteční program zakončí skupina Tichá dohoda.

Na sobotu je připraveno vystoupení uskupení Zastodeset, posluchačům zahraje také známá kapela Poutníci, brněnská kytarovka Tryo a nebude chybět skupina České srdce. Ve 22:00 bude na nábřeží Svobody odpálen ohňostroj, o hodinu později vystoupí na Palackého náměstí Laura a její tygři. V neděli 22. srpna si na své přijdou od 14:00 příznivci dechové hudby, které potěší Moravanka. V 17:00 čeká děti pohádka Kosí bratři.

Součástí festivalu budou také doprovodné akce. V pátek a v sobotu zaplní náměstí Staročeský jarmark, v sobotu ve 14:00 se v Městském parku u hradeb uskuteční westernové představení. Po celou dobu akce budou na stejném místě připravené atrakce pro děti.

Reklama

Související témata:

Doporučované