Hlavní obsah

V super-G na Ledeckou Češi vsadili celkem devět stovek. Proti hokeji jsou to drobné

Sázky na Ledeckou a hokejisty. Kolik si Češi vsadili?Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přes dva miliony si lidé vsadili i na to, že hokejový turnaj vyhrají čeští reprezentanti. Hned na druhém místě podle vkladů jsou finalisté z Ruska.

Článek

Obrovskou senzaci v podobě olympijského zlata Ester Ledecké v lyžařském super-G dobře ilustrovaly i sázkařské statistiky. U tří největších tuzemských kanceláří - Tipsportu, Fortuny a Chance - si na něj sázkaři vsadili devět set korun.

Vzhledem k tomu, že Ledecká byla totální outsider s kurzem 100:1, pak jejich výplata stála za to. Nesmutnili ale ani bookmakeři - selhání favoritky Lindsey Vonnové jim bohaté výplaty kompenzovalo.

Pokud byla v super-G Ledecká outsiderkou, je třeba říci, že nyní ve snowboardovém slalomu je naopak už od začátku největší favoritkou. A tomu odpovídá nejen kurz okolo 1,6:1, ale i náběry sázek. V pátek dopoledne to bylo okolo milionu jen na zisk zlata. Další statisíce potom sázkaři vsadili na jiná medailová umístění Ledecké.

Mnohem více se ale nasázelo na hokej. Jednak třeba i na zlato českých hokejistů, hlavně ale na jednotlivé zápasy. Tam jdou kumulované sázky až do desítek milionů korun.

Detailní srovnání údajů z největších českých sázkových kanceláří nebo údaj o tom, kdo, kdy a za kolik věřil hokejovým Němcům, najdete ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované