Hlavní obsah

V Thajsku zatkli vojáka nakaženého virem HIV. Měl znásilnit přes sedmdesát chlapců

Podezřelému hrozí 20 let za mřížemi.Video: Klára Mališová, AP

 

Reklama

Thajská policie ve středu zatkla vojáka nakaženého virem HIV, který měl údajně vydírat a znásilnit více než sedmdesát chlapců ve věku od třinácti do osmnácti let.

Článek

Podle agentury AP zadržený muž využíval k získání důvěry obětí falešné profily na sociální síti Facebook a na seznamovací aplikaci pro gaye Blued. Po chlapcích požadoval, aby mu zasílali nahé fotografie. Když oběti zjistily, že muž není tím, za koho se na internetu vydával, začal podezřelý chlapce prostřednictvím zaslaných fotek vydírat – vyhrožoval jim, že pokud s ním nebudou mít pohlavní styk, jejich nahé fotografie zveřejní.

Zadrženým vojákem je třiačtyřicetiletý nadpraporčík Jakkrit Khomsing, kterého policie ve středu zadržela v jeho bytě v provincii Khon Kaen na severovýchodě Thajska. Testy, které policie na podezřelém muži provedla, podle agentury AP potvrdily, že je nakažený virem HIV. Oběti, kterých je nejméně sedmdesát, jsou ve věku od třinácti do osmnácti let.

„Přestože je podezřelým voják, toto chování je následkem osobního problému, nikoliv organizačního,“ řekl pro AP generálmajor Surachate Hakparn.

Policie zatím Jakkrita Khomsinga obvinila ze šesti trestných činů – sex s osobou mladší patnácti let, napadení a vyhrožování mladistvé osobě, bezdůvodné oddělení nezletilé osoby od rodičů a vydírání a nucení oběti k nevhodnému chování. Za jednotlivé zločiny mu hrozí odnětí svobody od tří měsíců až do dvaceti let.

Reklama

Související témata:

Doporučované