Hlavní obsah

V tomto světě je britská královna chudá příbuzná. Podívejte se

Osobní majetek Alžběty II. se odhaduje na půl miliardy dolarů. Na světě jsou mnohem bohatší monarchové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejbohatší vládnoucí rodinou jsou Saúdové. Jejich jmění se dohaduje na 1,7 bilionu dolarů.

Článek

Řídit stát jako firmu možná nejde, jak tvrdí lichtenštejnský princ Constantin, protože v byznysu demokracie nefunguje. Vládnoucí rodiny ale zvládají kromě státu vést i slušný byznys. Právě lichtenštejnský knížecí dům je nejbohatším vládnoucím rodem v Evropě. Sám kníže Hans Adam II. má odhadovaný majetek ve výši pěti miliard dolarů. Celá rodina pak údajně vládne jměním až ve výši dvanácti miliard.

Vsadili kromě správy rodového majetku například na pěstování rýže. Jejich firma RiceTech patří k největším producentům hybridního osiva. Nově pak Lichtenštejnové vyhledávají menší a střední firmy, do nichž by své prostředky investovali a spojují přitom své síly s vlivnými průmyslovými rody starého kontinentu.

Majetkem tak o koňskou délku porážejí další evropské vladaře. Ve světovém srovnání však kníže ministátečku mezi Švýcarskem a Rakouskem dosáhne jen na šesté místo. Porážejí jej vládci ropných velmocí. Kdo má největší osobní majetek a která královská rodina je nejbohatší? Podívejte se ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované