Hlavní obsah

V Torontu najela dodávka do chodců. Na místě je devět mrtvých a šestnáct zraněných

V Torontu najela dodávka do lidí.Video: Jolana Humpálová, AP

 

Reklama

Řidič z místa činu ujel, policie jej však krátce nato zadržela. Podrobnosti o něm ani o případném motivu zatím nejsou známy.

Článek

Devět lidí zabila a dalších 16 zranila v Torontu dodávka, která najela na chodník a porážela chodce. Podle televize BBC o tom informovala místní policie. Řidič z místa ujel, policie ho však krátce nato zadržela. Podrobnosti o něm ani o případném motivu zatím nejsou známy.

Incident se stal krátce po 13:00 místního času poblíž stanice metra Finch v severní torontské části North York. Dodávka vjela na chodník v rušné obchodní čtvrti a začala porážet chodce. Policisté nedlouho poté dodávku zastavili a řidiče zadrželi.

„Stále shromažďujeme informace a jakmile to bude možné, sdělíme Kanaďanům více,“ řekl novinářům premiér Justin Trudeau, který vyjádřil soucit všem lidem zasaženým touto událostí.

Policisté zatím nemají informace o tom, zda šlo o nehodu, nebo o úmyslný čin. Nájezdy automobilů do bezbranných chodců se v posledních letech staly častým způsobem útoků radikálních islamistů, kteří takto zabíjeli mimo jiné v Berlíně, Londýně, New Yorku či Nice.

V Torontu se nyní koná schůzka ministrů zahraniční skupiny vyspělých ekonomik G7. Policie ale v okolí hotelu Intercontinental, kde se šéfové diplomacií nacházejí, nepřijala podle agentury Reuters žádná viditelná opatření.

Reklama

Související témata:

Doporučované