Hlavní obsah

V Torontu střílel 29letý Faisal Hussain, podle rodiny bojoval s depresemi

Foto: AP

Reklama

Střelcem v kanadském Torontu, který dva lidi zabil a dalších třináct zranil, je 29letý Faisal Hussain. Vyšetřovatelé uvedli, že jméno zveřejnili kvůli výjimečným okolnostem tohoto tragického incidentu. Podle rodiny trpěl muž „vážnými psychickými problémy“.

Článek

Kanadská policie zveřejnila totožnost muže, který v neděli zastřelil v Torontu dva lidi a třináct dalších zranil. Pachatelem je 29letý Faisal Hussain, který v největším kanadském městě dlouhodobě žil, informovala agentura AFP. Motiv jeho činu zatím stále není jasný. Policejní šéf dříve nevyloučil, že mohlo jít o terorismus. Rodina střelce ale tvrdí, že měl psychické problémy.

Hussain zahynul na místě činu po přestřelce s policií. Zda ho zasáhla policejní kulka, nebo spáchal sebevraždu, zatím není jasné.

Podle rodiny trpěl 29letý muž „vážnými psychickými problémy“, celý život podle ní bojoval s psychózou a depresemi. Navzdory lékům, které bral, a terapiím, jež podstoupil, se Hussainovi nepodařilo s problémy vyrovnat, uvedla rodina.

„Jsme zcela zničeni vědomím, že za toto nesmyslné násilí a ztráty na životech je zodpovědný náš syn,“ uvedla rodina v dopise zaslaném kanadské stanici CBC.

Střelbu v ulici Danforth nepřežily desetiletá dívka a osmnáctiletá žena. Motiv střelce policie zatím nezná.

Reklama

Související témata:

Doporučované