Hlavní obsah

V Uherském Hradišti začnou úpravy sídliště Na Rybníku za 13 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Uherském Hradišti začne v září druhá etapa úprav veřejných prostranství sídliště Na Rybníku. Náklady přesáhnou 13 milionů korun, městu s jejich uhrazením pomůže šestimilionová dotace ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Článek

Opravami projdou místní komunikace a chodníky, parkovací plochy a veřejné osvětlení. Práce by měly trvat do května příštího roku, sdělili ČTK zástupci radnice v tiskové zprávě.

Chystané stavební úpravy se týkají místních komunikací, parkovacích ploch a chodníků podél ulic 1. máje a 28. října, kde vznikne i nový nasvětlený přechod pro chodce a 17 parkovacích míst. Obnova dále zahrnuje obslužnou komunikaci u mateřské školy, kde vznikne devět podélných parkovacích stání. Před domem s číslem popisným 976 až 978 přibude šest parkovacích míst.

„Plochy bezprostředně za chodníky budou ozeleněny, v rámci revitalizace budou vysázeny nové stromy a keře. V lokalitě bude doplněn nový mobiliář, lavičky a koše. A chybět nebude ani nové veřejné osvětlení včetně nasvětlení přechodů pro chodce,“ uvedl místostarosta Jaroslav Zatloukal (ODS).

Část sídliště Na Rybníku dala radnice upravit už v roce 2014. Pracovalo se tehdy ve vnitrobloku mezi panelovými domy a před nákupním střediskem. Opravy zahrnovaly mimo jiné chodníky, vozovky a parkoviště, stavbaři upravili zelené plochy, hřiště, veřejné osvětlení a městský mobiliář. Na sídlišti žije přibližně 550 lidí.

Reklama

Doporučované