Hlavní obsah

V ulicích Olomouce přibudou desítky nádob na kovový odpad

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Několik desítek kontejnerů určených na kovový odpad přibude na podzim v ulicích Olomouce. Radnice si od toho slibuje zvýšení množství vytříděného kovu, při jehož separaci mohou lidé v domácnostech využít nové tašky.

Článek

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství magistrátu ve spolupráci s Technickými službami města Olomouce v listopadu rozmístí v Olomouci dalších 30 nádob na kovový odpad, celkem jich tak ve městě bude 85. „Chceme lidem poskytnout možnost třídit kovy v dostupné vzdálenosti od jejich bydliště a omezit odkládání kovů do směsného odpadu,“ uvedl primátorův náměstek Otakar Bačák (spOLečně).

Rozmístění všech dosavadních i nových kontejnerů je zveřejněno na webu. V domácnosti lze kovy odkládat do speciálních tašek o objemu 40 a 20 litrů. „Byly součástí ocenění za mimořádný přínos v oblasti odpadového hospodářství, které město Olomouc letos získalo v soutěži O keramickou popelnici,“ podotkl Bačák.

Nové šedé tašky na třídění kovů mají stejný design jako už dříve distribuované sady tašek na třídění papíru, plastů a skla.

Všechny typy tašek si obyvatelé Olomouce mohou vyzvednout na obslužném pracovišti odboru městské zeleně a odpadového hospodářství v budově magistrátu v Hynaisově ulici 10.

Reklama

Doporučované