Hlavní obsah

V Ústí nad Labem začne on-line festival ilustrace a komiksu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Ústí nad Labem začal dvoudenní Festival ilustrace a komiksu (FIK), který pořádá Veřejný sál Hraničář. Kvůli vládním opatřením v souvislosti s epidemií koronaviru se celý uskuteční v on-line prostoru.

Článek

„Na programu je například přednáška o dopadu epidemie na komiksový průmysl ve Spojených státech. Součástí akce je také výstava ilustrací a graffiti ve veřejném prostoru v Masarykově ulici a před Hraničářem,“ řekl organizátor akce Lukáš Pokorný.

Hosté festivalu, který se nese v duchu mimozemských existencí, budou povětšinou vystupovat z pohodlí svého domova. „My jsme přemýšleli, abychom je co nejméně ohrozili i v souvislosti s cestováním, že to tak bude lepší,“ uvedl Pokorný.

V pátek se mohou návštěvníci těšit mimo jiné na vystoupení dýdžejů, kteří stráví u mixážních pultů celý večer a noc. V sobotu bude festival pokračovat od 15:00 komiksovou konferencí, na které vystoupí třeba ilustrátorka komiksové knihy Bez vlasů Štěpánka Jislová. Spolu s dalšími hosty se zaměří na téma dopadů pandemie na komiksový trh.

Dalším bodem programu je přednáška Vojtěcha Vaňka o videohrách, kde se mohou diváci zapojit do diskuse a probrat novinky na herním trhu. FIK zakončí premiéra animovaného filmu Holka se psem. Akce je letos pro diváky zdarma, dodal Pokorný.

Reklama

Doporučované