Hlavní obsah

Václav Kadlec vzpomíná na Spartu: Brečel jsem v tramvaji, že na to nemám

Hostem Jaromíra Bosáka byl bývalý fotbalista Václav Kadlec.

Reklama

Václav Kadlec je stále nejmladším střelcem v dresu české fotbalové reprezentace. V osmnácti letech se trefil proti Lichtenštejnsku po přihrávce Tomáše Rosického. Dnes je o devět let starší – a už nikoli profesionální fotbalista.

Článek

Jako šestnáctiletý hráč Bohemians se stal objektem velkého zájmu Sparty a rychle se stěhoval na Letnou. Netrvalo to dlouho a prosadil se do základní sestavy. I když si v Ušáku vzpomněl i na chvíle, kdy po cestě z tréninku brečel v tramvaji, že na to nemá, protože kabina na Letné byla plná skvělých a daleko zkušenějších hráčů.

Ve Spartě nevydržel příliš dlouho. Jeho výkony zaujaly skauty leckterého zahraničního klubu a nakonec z toho bylo stěhování do Frankfurtu. V dresu Eintrachtu předvedl snový začátek svého angažmá. V šesti zápasech jdoucích po sobě dokázal nastřílet šest gólů. Zdálo se, že Frankfurt bude jen krátkou zastávkou na cestě za ještě lepší fotbalovou budoucností. Ale realita byla úplně jiná. Ztráta místa v sestavě, starty po minutách, žádné góly. Pohádka skončila.

Prakticky celou kariéru pronásledovala Václava zranění. Nejvíce dostávala zabrat kolena. Právě tenhle kloub se nakonec stal příčinou konce kariéry. Po několika operacích a dalších léčebných procedurách, včetně stovek injekcí a odsávání tekutin z kolena, už jeden z největších talentů českého fotbalu nemohl a ani nechtěl pokračovat v beznadějném boji o návrat na hřiště.

Nezahořkl, i když krátkou dobu po posledním chirurgickém zákroku nemohl na fotbal koukat ani v televizi. Dnes říká, že v současnosti sleduje fotbalové přenosy daleko více, než když sám hrával, už ho to nebolí, vidět kolegy na zeleném trávníku. Začala nová etapa. Z Václava je licencovaný fitness kouč a také milující otec malé dcerky. O tom všem i mnohém dalším vypráví Václav Kadlec v nejnovějším dílu Ušáku.

Reklama

Související témata:

Doporučované