Hlavní obsah

Vágner a Jandová: Nejde o protekci. Být dítětem slavného je spíš tlak

Děti slavných: Jiřina Anna Jandová a Josef Vágner.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pozvání do studia úterních Slavných přijali dva potomci slavných rodičů Jiřina Anna Jandová a Josef Vágner. Dnes jsou i oni sami úspěšnými hudebníky.

Článek

Tím, jestli si lidé myslí, že mají slavné děti protekci, se už Jiřina Anna Jandová nějakou dobu nezabývá. „Nemá to cenu. Určitá skupina lidí v tom vidí obrovskou protekci, pak je tady ale také skupina, kterou se snažím přesvědčovat tvorbou. Svoje písničky převážně skládám, takže je to autorské. S tátou pracuju, zpívám, ale to gros je moje,” říká Jandová. 

Josef Vágner je z rozrostlé, úspěšné hudební rodiny. „Myslím, že v momentě, kdy to lidé začnou řešit, tak to znamená, že se dostáváme do jejich povědomí a mají potřebu trávit čas a energii tím, že o nás mluví. A to je vlastně dobře,” vysvětluje Josef Vágner.

Odmala se děti slavných rodičů musejí vypořádávat s velkým tlakem a pozorností. „Už od školkových besídek pozoruju, že všichni vždycky zvedali hlavu a čekali, co to je za holčičku toho Dalibora Jandy,” vypráví Jandová.

Rodiče Josefa Vágnera jsou oba hudebníci, Jiřina Anna má v hudbě angažovaného jenom otce.

„Táta ale nechtěl, abych zpívala. Nejsme hudební rodina. Táta byl první profesionál. A určitě mi podobnou kariéru nedoporučoval. Je z toho vlastně nešťastný dodnes.”

Josefova rodina hudební je, zpívali nebo hráli i tetičky a strýčkové. „Ale můj táta nechtěl, abych začal se zpíváním úplně odmalička. V prvním muzikálu jsem hrál v devíti letech, všechny se mnou ale obíhala mamka. On se toho nechtěl účastnit.”

Reklama

Související témata:
Pozornost
Josef Vágner

Doporučované