Hlavní obsah

Vakcínu si nechala přednostně píchnout i Blatného náměstkyně

Foto: Ministerstvo zdravotnictví ČR, Seznam Zprávy

Politická náměstkyně ministra zdravotnictví Alena Šteflová.

Reklama

aktualizováno •

Alena Šteflová, která na Ministerstvo zdravotnictví přišla v éře Adama Vojtěcha, dostala vakcínu proti covidu-19 přednostně ve Státním zdravotním ústavu.

Článek

Aféra s přednostním očkováním ve Státním zdravotním ústavu, kvůli níž nuceně rezignoval jeho ředitel, má pokračování.

Podle zjištění Seznam Zpráv byla totiž jednou z očkovaných i náměstkyně ministra zdravotnictví Alena Šteflová.

Informaci, kterou získaly Seznam Zprávy ze dvou zdrojů, potvrdil redakci přímo ministr zdravotnictví Jan Blatný.

„Ano, vím o tom,“ sdělil s tím, že se o případu přednostního očkování své náměstkyně dozvěděl při řešení aféry ve Státním zdravotním ústavu. „Já jsem se jí ptal a ona to nepopírá. Je to špatně,“ uvedl ministr.

Dodal, že zkraje příštího týdne bude tento případ opět řešit, protože chce s náměstkyní ještě mluvit.

Sama Alena Šteflová, která má postavení politické náměstkyně a do vedení ministerstva ji dosadil někdejší ministr Adam Vojtěch, své přednostní očkování potvrdila. Mimo jiné uvedla, že se nechala naočkovat společně se svým manželem.

„Vzhledem ke svým častým rizikovým pracovním kontaktům jsem i s manželem využila možnosti nechat se naočkovat zbytkovou vakcínou,“ uvedla Šteflová na dotaz Seznam Zpráv.

Na dotaz, zda rezignuje na post náměstkyně ministra zdravotnictví, napsala, že případ už řeší s ministrem Blatným. S ním se v dalších dnech setká. „S dalším postupem proto vyčkám po setkání s panem ministrem,“ doplnila Šteflová.

V současné době je náměstkyně Šteflová v karanténě, protože patří mezi několik představitelů ministerstva, kteří měli v minulých dnech pozitivní test na covid-19.

Podle informací Seznam Zpráv se výsledek testu dozvěděla Alena Šteflová minulý pátek, přičemž očkování proti covidu podstoupila buď ve stejný den, nebo o den dříve ve čtvrtek.

Šteflová uvedla, že právě když se nechala ve Státním zdravotním ústavu na koronavirus otestovat, tak jí bylo nabídnuto, že se může nechat naočkovat proti této nemoci. „Jednalo se o již naředěnou vakcínu, která by byla znehodnocena,“ doplnila Šteflová.

Reklama

Související témata:

Doporučované