Hlavní obsah

Vánoce v srpnu. Na hanácké plantáži už prodávají stromky

Foto: FB Vlastimila Svobody

Tato fotografie, kdy se jedna ze Svobodových příbuzných chystá v plavkách a s vánoční čepicí na plantáži uřezat ozdobený vánoční stromek, vzbudila na sociálních sítích velký ohlas.

Reklama

Spoře oděni a často i namazaní krémem na opalování po předchozím pobytu na koupališti vybírají v těchto parných dnech lidé vánoční stromky na plantáži na Prostějovsku.

Článek

Její majitel Vlastimil Svoboda se rozhodl zahájit předprodej symbolu Vánoc už v době vrcholícího léta, kdy je z okolních polí s obilím slyšet rachot kombajnů. Lidem tak chce ušetřit starost v předvánočním shonu.

Plantáž jehličnanů u obce Čechovice-Záhoří čítá 2 000 stromů, z toho desetina už dorostla do potřebné velikosti a je možné ji použít jako vánoční dekoraci. Svoboda nabídl stromky už nyní, kdy lidé spíš než na vánoční svátky myslí na to, jak aspoň na chvíli uniknout tropickým teplotám.

Foto: FB Vlastimila Svobody

Netradiční vánoční kampaň začala uprostřed léta.

„Plantáž jsem chystal pět let a celou dobu jsem plánoval, že stromky budu prodávat v létě. Zveřejnil jsem to ale až teď. Zájem je, už jsem prodal několik stromků. Mám zprávy, že hodně lidí se k nám chystá, až se trošku ochladí. Teď zatím kvůli horku spíš pobývají u vody,“ uvedl Svoboda.

Lidé si na plantáži mohou vybrat stromek, který bude o Vánocích zdobit jejich domácnosti. Zabalený smrk, jedli nebo borovici jim pak Svoboda přiveze před Štědrým dnem. „Je to bráno jako určitá recese. Lidé k nám přicházejí s dětmi, mohou si tady udělat táborák, opéct špekáčky a povozit na koních. Rodiče si mezitím v klidu vyberou stromek a o Vánocích pak mají o jednu starost méně,“ podotkl Svoboda.

Zpráva o letním předprodeji vánočních stromků vzbudila ohlas na sociálních sítích. Svoboda zprávu doplnil fotkou členky domácnosti, která se v plavkách a s vánoční čepicí na hlavě chystá na plantáži uřezat ozdobený vánoční stromek. Hodně uživatelů neotřelý nápad ocenilo, někteří se pozastavili nad tím, že lidé začínají myslet na Vánoce v době, kdy ještě na Hané není sklizeno obilí z polí.

„Stromek vám samozřejmě neuřežeme hned. Ať ho nemusíte mít do Vánoc v mrazáku. Stromek označíme a během jednoho rozvozového dne před Štědrým dnem ho dovezeme osobně k vám domů,“ vzkázal Svoboda zákazníkům.

Reklama

Doporučované