Hlavní obsah

Vánoční razítko z Božího Daru bude letos s Ježíškem a kometami

Ilustrační snímek.

Reklama

Razítko tradiční vánoční pošty z Božího Daru bude mít letos motiv Ježíška a komet. Razítkování vánoční pošty, zasílané z nejvýše položeného města v Česku, začne 1. prosince a potrvá do 23. prosince.

Článek

Od roku 1994 má ruční vánoční razítko originální výtvarnou podobu. Na vánočním razítku v minulých letech byl například Ježíšek, vánoční hvězda, věnec, kometa a další symboly vánočních svátků.

Vánoční razítko na zásilkách, které se z Božího Daru rozesílají do celého světa, je i předmětem sběratelství. Každoročně se z Božího Daru odešlou stovky kilogramů zásilek, a to i v době, kdy komunikace do značné míry přešla na elektronickou podobu. V loňském roce orazítkovali pracovníci božídarské pošty 341 kilogramů zásilek.

„Pravidelně odesíláme vánoční zásilky s tímto příležitostným razítkem do Německa, Ruska nebo Holandska. Z Božího Daru putují ale pohledy, přání a dopisy také do vzdálených zemí, jako jsou Čína, USA a Austrálie,“ uvedl Marek Smitka z Infocentra Boží Dar.

Také pro vánoční poštu bylo nutno přijmout opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Pracovníci Pošty Partner nosí roušky a se zásilkami a ručním příležitostným razítkem pracují v rukavicích. I na poštu je kvůli omezenému prostoru nutné chodit po jednom.

Pokud chtějí lidé získat dopis orazítkovaný Ježíškem z Božího Daru, musí oznámkovanou zásilku určenou k orazítkování a s vyplněnou cílovou adresou vhodit osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zaslat v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar. Vánoční zásilku pak orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou na požadovanou adresu.

Reklama

Doporučované