Hlavní obsah

Vánoční saně a sob Rudolf. Do Santovy vesnice v Laponsku přijely stovky tisíc lidí

Santa a jeho pomocníci letos museli přečíst přes 18 milionů dopisůVideo: AP

 

Reklama

Do Santovy vesničky ve finském Laponsku letos dorazilo přes tři sta tisíc turistů. Návštěvníci tady mohli jako každý rok na vlastní oči sledovat práci Santy a jeho pomocníků.

Článek

Přípravy na Štědrý den jsou po celém světě v plném proudu. Na to, jak se na Vánoce připravuje Santa Claus a jeho pomocníci, se mohli návštěvníci přijet podívat do Santovy vesničky ve finském Laponsku. Právě tam i letos proběhlo tradiční setkání se Santou, které každoročně přiláká stovky tisíc návštěvníků.

Letos vesnici navštívilo přes tři sta tisíc turistů. Ti se mohli na vlastní oči přesvědčit, jak je na tom Santa s přípravami, a k tomu si prohlédnout třeba Santova legendárního soba Rudolfa.

Santova vesnička se nachází osm kilometrů od města Rovaniemi, hlavního města finské provincie Laponsko. Každé Vánoce do ní dorazí miliony dopisů s dětskými přáními z celého světa. V letošním roce měli Santovi pomocníci za úkol přečíst více než 18 milionů dopisů ze 199 zemí. Nejvíce jich dorazilo z Číny, Polska, Itálie a Velké Británie.

Reklama

Doporučované