Hlavní obsah

Vařili jsme s nejlepším českým kuchařem. Michelin nakopne tržby o desítky procent, říká

To to mám ochutnat syrové? Aneb, jak se dělají jitrnice s nejlepším českým kuchařem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Chcete okouknout triky ceněného šéfa kuchyně? Naučil nás jitrnice, podívejte se.

Článek

„A nakonec zastrouháme lanýžem,“ dokončuje „výuku“ reportéra Seznamu jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář. Pochutinou, jejíž kilogram stojí přes tisíc eur, vylepšuje tradiční jitrnice. I to je důvod, proč jídlo v luxusních restauracích nevyjde lacino.

„Není to jen surovinami. Příprava kvalitního jídla vyžaduje také víc personálu,“ vysvětluje muž, který byl již třikrát oceněn jako nejlepší šéfkuchař Česka. A to přesto, že slavná michelinská hvězda se mu vyhýbá.

„Získat a hlavně udržet ji je extrémně finančně náročné. Jistěže podpoří byznys, ale vystřelí i náklady,“ popisuje šéf kuchyně restaurace Grand Cru, který se ovšem podle informací Seznamu připravuje na přesun do nového projektu. Údaje ze světa mu dávají za pravdu. Podívejte se v reportáži nahoře ve videu.

A hlavně nahlédněte do toho, jak se dělají jitrnice pro gurmety a jestli náš reportér aspoň jednu zvládl.

Reportáž je součástí magazínu o byznysu, který každý všední den vysílá od 14.00 a od 21.30 celoplošná Televize Seznam.

Jak nás naladit? Jednoduchý návod najdete ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované